Focaccia med äpplen

Focaccia med äpplen
15 min.
174 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 15 portioner

2 1/2 dl mjölk
25 g jäst eller 
11 g torrjäst
1 ägg
3/4 tsk salt
1 tsk socker
1 dl SteviaSweet Lättströ
1 tsk kardemumma
1/2 dl kardemumma  
7 dl vetemjöl

Pensling
  Ägg

Garnering
200 g äpple
2 msk rivna hasselnötter
1 msk  SteviaSweet Lättströ
1 tsk malen kanel
Tillbaka

Gör så här 


Värm upp mjölken till fingervarm temperatur (vid användning av torrjäst till 42 °C). Smula ner jästen, och blanda så att jästen löses upp.
 
Tillsätt ägg, salt, socker, SteviaSweet Lättströ, kardemumma och rapsolja. Blanda ned lite vetemjöl i taget i degen. Degen ska vara lös. Låt degen jäsa under en duk i 30 minuter.
 
Värm ugnen till 200 °C.
 
Skär ut kärnhuset ur äpplena med en äppelurkärnare. Skär äpplena i tunna skivor. Tryck ned degen i en ugnsform (24 x 30 cm) och pensla med ägg. Tillsätt äppelskivorna. Strö över rivna hasselnötter, kanel och SteviaSweet Lättströ. Grädda på 200 °C i mitten av ugnen i 20–25 minuter.

Näringsvärde per portion

174 kcal
733 kJ
5 Protein i g
25 Kolhydrater i g
6 Fett i g