Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Blanda ihop vetemjöl,
SteviaSweet Lättströ, bakpulver, bikarbonat och kardemumma. Smält smöret. Tillsätt smält smör, yoghurt och ägg till smeten. Smörj munkformen. Spritsa in smeten i hålen med en spritspåse. Grädda i ca 13–15 minuter.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och värm upp till kokpunkten. Koka i medelvärme i cirka 10 minuter, tills blandningen tjocknar något. Häll såsen genom ett tätt durkslag och tryck försiktigt för att avlägsna all vätska.
Låt munkarna svalna och doppa dem i bärsåsen och njut. Du kan om du vill dekorera munkarna med pulveriserade bär.
Näringsvärde per portion
118 |
kcal |
495 |
kJ |
3.5 |
Protein i g |
14 |
Kolhydrater i g |
5.5 |
Fett i g |