Eclairs med citron och bär

Eclairs med citron och bär
45 min.
146 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 10 portioner

Fyllning
1 1/2 dl grädde (38 %)
1 ägg
1 1/2 msk Maisstärke
25 g SteviaSweet Crystal
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk rivet citronskal

Eclairs
3/4 dl mjölk
40 g smör
50 g vetemjöl
2 ägg

Servera med
400 g färska bär (t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär, röda vinbär)
Tillbaka

Gör så här 


Mät upp ingredienserna för citronfyllningen i en kastrull och blanda till en jämn smet. Sätt kastrullen på spisen och värm upp under omrörning. Låt koka i några minuter tills krämen tjocknar. Lyft bort kastrullen från spisen och låt svalna.
 
Värm ugnen till 200 grader.
 
Mät upp mjölk och smör i kastrullen. Låt koka upp. Tillsätt mjölet. Rör om tills blandningen blir jämn och lossnar från kastrullens kanter. Lyft bort kastrullen från spisen och låt svalna. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning (med elvisp). Skeda över blandningen i en spritspåse. Spritsa ut 10 långa stänger (6-7 cm) av degen på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills stängerna får en gyllene färg. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.
 
Skär de svalnade eclair-bakelserna på längden och fyll med citronkräm och bär.

Näringsvärde per portion

146 kcal
616 kJ
3.5 Protein i g
9 Kolhydrater i g
11 Fett i g