Citronkaka

Citronkaka
115 min.
354 kcal
SteviaSweet Crystal

Ingredienser

Smet:
250 g rumsvarmt smör
125 g SteviaSweet Crystal
4 ägg
2 ekologiska citroner
250 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Att hälla över:
1 dl citronsaft
100 g florsocker
Tillbaka

Gör så här 

Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör

Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl.

Smörj bakformen och häll i smeten. Grädda i 50–60 minuter i 180 grader.

Låt kakan svalna något, gör sedan hål med en trästicka eller sticknål. Blanda citronsaft och florsocker väl och häll över kakan. Låt kakan svalna helt.
Näringsvärde per portion
354 kcal
1480 kJ
6.6 g Protein
29 g Kolhydrater
23.7 g Fett