Chokladkaka utan mjöl

Chokladkaka utan mjöl
45 min.
452 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 6 - 8 portioner 

200 g mörk choklad (sockerfri)
200 g smör
4 ägg
1 dl mandelmjöl
2 dl SteviaSweet Lättströ
  Rivet skal av ½ apelsin

Till servering
1 dl grädde
1/2 tsk malen vanilj
  Kakaopulver
Tillbaka

Gör så här 


Värm ugnen till 200 °C.

Dela smör och choklad i tärningar och smält dem på låg effekt i mikrovågsugnen. Tillsätt ägg, mandelmjöl, SteviaSweet Lättströ och rivet apelsinskal i massan. Blanda till slät smet.

Klä botten av en springform (20 – 22 cm) med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör. Häll degen i formen och grädda i 25 – 30 minuter. Låt kakan svalna.

Dekorera kakan strax före servering. Smaksätt grädden med vanilj, vispa den och bred över kakan. Strö på kakaopulver.

Näringsvärde per portion

452 kcal
1897 kJ
8 Protein i g
15 Kolhydrater i g
40.5 Fett i g