Chokladfondant med chokladmousse

Chokladfondant med chokladmousse
25 min.
866 kcal
SteviaSweet Lättströ

Ingredienser

Fondant:
280 g mörk choklad 70 %
175 g smör
8 ägg
150 g vetemjöl
12 msk SteviaSweet Lättströ

Mousse:
200 g mörk choklad 70 %
100 g äggula
6 msk SteviaSweet Lättströ
1/2 l vispgrädde
Tillbaka

Gör så här 

Antal portioner: 8

Chokladfondant:
Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa SteviaSweet Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader.

Chokladmousse:
Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med SteviaSweet Lättströ och rör ned den i chokladen. Vispa grädden löst. Vänd ner grädden i skålen med äggsmet och smält choklad.

Näringsvärde per portion

866 kcal
3868 kJ
15 Protein i g
48 Kolhydrater i g
68 Fett i g