Chicken satay med vårkål och ärtsallad
50 min.
314 kcal
SteviaSweet Flytande
Ingredienser för 4 portioner
Kycklingspett
500 g |
bröstfilé |
2 msk |
osötat jordnötssmör |
1/2 dl |
kokosmjölk |
1/2 tsk |
stark chilipasta |
1 |
saft från en lime |
1/2 tsk |
salt |
20 droppar |
SteviaSweet Flytande |
Sallad av vårkål
300 g |
vårkål |
100 g |
ärtor (färska eller frysta) |
100 g |
kvarg |
1 tsk |
dijonsenap |
2 msk |
färsk dill |
10 droppar |
SteviaSweet Flytande |
1/2 tsk |
salt |
|
svartpeppar från kvarn |
Tillbaka
Gör så här
Lägg träspetten i blöt i kallt vatten. Skär kycklingfileerna i längsgående riktning i tunna strimlor. Blanda marinadens ingredienser och lägg i hälften av strimlorna. Blanda väl och låt marinera i 30 minuter. Laga under tiden salladen av vårkål.
Ta bort de yttre bladen på kålen. Dela kålen i fyra delar och ta bort den hårda delen. Strimla i tunna strimlor. Blanda såsens ingredienser och lägg i den finhackade dillen. Blanda sås och ärtor bland den strimlade kålen och blanda väl. Låt marinera kallt under tiden spetten tillagas.
Värm ugnen till 250 °C.
Sätt kycklingstrimlorna på spetten och lägg på en ungsplåt. Tillaga i ugnens överdel i cirka 10 - 15 minuter eller tills köttet är färdigt. Pensla spetten efter tillagning med den kvarvarande marinaden och njut tillsammans med kålsalladen.
Näringsvärde per portion
314 |
kcal |
1318 |
kJ |
39 |
Protein i g |
10 |
Kolhydrater i g |
13 |
Fett i g |