Chicken satay med vårkål och ärtsallad

50 min.
314 kcal
SteviaSweet Flytande

Här landar satay-grillspett med kålsallad och ärtor på bordet. Det kommer garanterat inte bara Asien-fans att tycka om...

Näringsvärde per portion

314
kcal
1318
kj
39
Protein
10
Kolhydrater
13
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör så här

Lägg träspetten i blöt i kallt vatten. Skär kycklingfileerna i längsgående riktning i tunna strimlor. Blanda marinadens ingredienser och lägg i hälften av strimlorna.  Blanda väl och låt marinera i 30 minuter.  Laga under tiden salladen av vårkål.

Ta bort de yttre bladen på kålen. Dela kålen i fyra delar och ta bort den hårda delen. Strimla i tunna strimlor. Blanda såsens ingredienser och lägg i den finhackade dillen. Blanda sås och ärtor bland den strimlade kålen och blanda väl. Låt marinera kallt under tiden spetten tillagas.

Värm ugnen till 250 °C.

Sätt kycklingstrimlorna på spetten och lägg på en ungsplåt.  Tillaga i ugnens överdel i cirka 10 – 15 minuter eller tills köttet är färdigt. Pensla spetten efter tillagning med den kvarvarande marinaden och njut tillsammans med kålsalladen.

Back

Ingredienser för 4 portioner

Kycklingspett

500 g bröstfilé
2 msk osötat jordnötssmör
1/2 dl kokosmjölk
1/2 tsk stark chilipasta
1 saft från en lime
1/2 tsk salt
20 droppar SteviaSweet Flytande

Sallad av vårkål

300 g vårkål
100 g ärtor (färska eller frysta)
100 g kvarg
1 tsk dijonsenap
2 msk färsk dill
10 droppar SteviaSweet Flytande
1/2 tsk salt
svartpeppar från kvarn
Back