Chicken satay med vårkål och ärtsallad

Chicken satay med vårkål och ärtsallad
50 min.
314 kcal
SteviaSweet Flytande



Ingredienser för 4 portioner

Kycklingspett
500 g bröstfilé
2 msk osötat jordnötssmör
1/2 dl kokosmjölk
1/2 tsk stark chilipasta
1 saft från en lime   
1/2 tsk salt
20 droppar SteviaSweet Flytande

Sallad av vårkål
300 g vårkål
100 g ärtor (färska eller frysta)
100 g kvarg
1 tsk dijonsenap
2 msk färsk dill
10 droppar SteviaSweet Flytande
1/2 tsk salt
  svartpeppar från kvarn
Tillbaka

Gör så här


Lägg träspetten i blöt i kallt vatten. Skär kycklingfileerna i längsgående riktning i tunna strimlor. Blanda marinadens ingredienser och lägg i hälften av strimlorna.  Blanda väl och låt marinera i 30 minuter.  Laga under tiden salladen av vårkål.
 
Ta bort de yttre bladen på kålen. Dela kålen i fyra delar och ta bort den hårda delen. Strimla i tunna strimlor. Blanda såsens ingredienser och lägg i den finhackade dillen. Blanda sås och ärtor bland den strimlade kålen och blanda väl. Låt marinera kallt under tiden spetten tillagas.
 
Värm ugnen till 250 °C.

Sätt kycklingstrimlorna på spetten och lägg på en ungsplåt.  Tillaga i ugnens överdel i cirka 10 - 15 minuter eller tills köttet är färdigt. Pensla spetten efter tillagning med den kvarvarande marinaden och njut tillsammans med kålsalladen.

Näringsvärde per portion

314 kcal
1318 kJ
39 Protein i g
10 Kolhydrater i g
13 Fett i g