Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Smält smöret och använd lite till att smörja en ugnsform (15 x 20 cm). Skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop mjölk, ägg,
SteviaSweet Lättströ och mandelkross i en stor skål. Tillsätt kryddorna och brödtärningarna och låt blandningen svälla 10 minuter. Häll blandningen i en smord ugnsform, häll över det smälta smöret och grädda i mitten av ugnen i 35-45 minuter tills puddingen har stelnat.
Skölj nektarinerna väl. Halvera dem och ta bort kärnorna. Skär halvorna i klyftor och sedan i trekanter. Koka vattnet,
SteviaSweet Lättströ och apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt nektarinbitarna och rivet skal från apelsinen i den varma lagen och låt marinera under lock eller täckt med plastfolie i 15 minuter.
Gör sedan vaniljsåsen. Tillsätt mjölk, grädde, vanilj och
SteviaSweet Lättströ i en kastrull och koka upp. Separera gulorna i en skål. Häll den varma lagen på äggulorna och rör om det hela ordentligt. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och vispa på svag värme tills den tjocknar och skummet på ytan lägger sig.
Servera brödpuddingen med nektariner och vaniljsås
Näringsvärde per portion
329 |
kcal |
1381 |
kJ |
11.5 |
Protein i g |
22 |
Kolhydrater i g |
22 |
Fett i g |