Brioche-frallor sockerfri
20 min.
191 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 12 portioner
11 g |
torrjäst |
1 msk |
SteviaSweet Lättströ |
1 tsk |
salt |
1 tsk |
gurkmeja eller fänkålsfrö |
7 dl |
vetemjöl |
3 dl |
mjölk |
1 |
ägg |
50 g |
rumsvarmt smör |
Pensling
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Blanda ihop torrjäst, SteviaSweet Lättströ, salt och gurkmeja eller fänkålsfrön. Tillsätt hälften av mjölet. Värm upp mjölken till 42 °C. Häll den varma mjölken i mjöl-jästblandningen och blanda jämnt. Tillägg resten av mjölet och ägget. Knåda degen i en matberedare i cirka 10 minuter tills den lossnar från skålens kanter. Tillsätt till slut det rumstempererade smöret och knåda i ytterligare 5 minuter. Degen ska vara lös men smidig.
- Låt degen vila och jäsa i en timme. Forma 12 frallor av den jästa degen på en plåt med bakplåtspapper. Låt frallorna jäsa igen under en duk.
- Värm ugnen till 200 °C. Vispa ihop ägget, pensla frallorna med ägget och strö sesamfrön över ytan. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills briocherna har fått lite färg.
- Servera briocherna varma till frukost eller brunch. Briocherna passar även utmärkt som hamburgerbröd.
Näringsvärde per portion
191 |
kcal |
803 |
kJ |
6.5 |
Protein i g |
28.5 |
Kolhydrater i g |
5.5 |
Fett i g |
10 |
Insparade kcal |