Banancupcakes med jordnötssmörstopping sockerfri
15 min.
231 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 12 portioner
2 |
ägg |
1 dl |
SteviaSweet Lättströ |
2 dl |
rapsolja |
2 dl |
yoghurt 1,5 % fett |
150 g |
mixad mogen banan |
1/2 |
citron, rivet skal från denna |
3 dl |
vetemjöl |
1 dl |
havregryn |
1 1/2 tsk |
bikarbonat |
1/4 tsk |
salt |
Glasyr:
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 200 °C.
- Blanda ihop äggen, SteviaSweet Lättströ, rapsolja, yoghurt, mixad banan och det rivna citronskalet.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda försiktigt degen jämn, inte för länge.
- Fördela degen i fördjupningarna i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15–18 minuter.
- Blanda ihop kvargen, jordnötssmöret och SteviaSweet Lättströ jämnt. Fördela försiktigt toppingen över muffinsarna.
Näringsvärde per portion
231 |
kcal |
970 |
kJ |
7 |
Protein i g |
18.5 |
Kolhydrater i g |
14 |
Fett i g |
39 |
Insparade kcal |