Banancupcakes med jordnötssmörstopping sockerfri

Banancupcakes med jordnötssmörstopping sockerfri
15 min.
231 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 12 portioner

 
2 ägg
1 dl SteviaSweet Lättströ​
2 dl rapsolja
2 dl yoghurt 1,5 % fett
150 g mixad mogen banan
1/2 citron, rivet skal från denna
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt

Glasyr:
100 g kvarg
100 g jordnötssmör
1 msk SteviaSweet Lättströ​
Tillbaka

Gör så här sockerfri

 
  1. Värm ugnen till 200 °C.
  2. Blanda ihop äggen, SteviaSweet Lättströ, rapsolja, yoghurt, mixad banan och det rivna citronskalet.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda försiktigt degen jämn, inte för länge.
  4. Fördela degen i fördjupningarna i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15–18 minuter.
  6. Blanda ihop kvargen, jordnötssmöret och SteviaSweet Lättströ jämnt. Fördela försiktigt toppingen över muffinsarna.

Näringsvärde per portion

231 kcal
970 kJ
7 Protein i g
18.5 Kolhydrater i g
14 Fett i g
39 Insparade kcal