Bananbröd kryddad med tranbär och kokos
75 min.
189 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 8 portioner
3 |
bananer |
100 g |
smör |
2 |
ägg |
1 dl |
tranbär |
1/2 dl |
kokosflingor |
1 dl |
SteviaSweet Crystal |
3 1/2 dl |
vetemjöl |
2 tsk |
bakpulver |
2 tsk |
malen kanel |
Tillbaka
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Smörj och bröa en rektangulär bakform (volym ca 1 l). Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Mosa två bananer med en gaffel i en stor skål och tillsätt det smälta smöret och äggen. Lägg i de torra ingredienserna och blanda degen jämn.
Skeda in smeten i formen och dela upp den tredje bananen i två långa halvor som dekoration på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna före servering.
Näringsvärde per portion
189 |
kcal |
793 |
kJ |
4 |
Protein i g |
22.5 |
Kolhydrater i g |
9 |
Fett i g |