Sparrisbruschetta med basilikadressing

Sparrisbruschetta med basilikadressing
45 min.
430 kcal
SteviaSweet Flytande



Ingredienser för 4 portioner

4 stora skivor lantbröd
400 g färsk grön sparris
250 g mjuk ricottaost
100 g alfalfagroddar
10 små röda rädisor
  salt

Basilikadressing
1/2 saft från ½ citron
2 1/2 dl färska basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 dl mild olivolja
15 droppar SteviaSweet Flytande
1/2 tsk salt
Tillbaka

Gör så här


Gör först basilikadressingen. Pressa citronsaft och plocka basilikabladen från stjälkarna. Pressa vitlöken lite grann. Lägg alla ingredienser i mixerskålen och mixa ihop till en jämn konsistens. Du kan göra dressingen även med en stavmixer.
 
Skölj sparrisarna väl och bryt av den hårda, träiga delen (2 cm). Grön sparris behöver inte nödvändigtvis skalas. Skölj även rädisorna och skär dem i tunna skivor.
 
Rosta brödskivorna på båda sidor i en het panna. Lägg brödskivorna åt sidan. Stek sedan sparrisarna. Bryn sparrisarna i pannan 5-7 minuter och vänd dem då och då. Ta upp sparrisarna från pannan och marinera dem med några skedar basilikadressing medan de är varma och strö på lite salt.
 
Lägg ihop bröden. Lägg ordentligt med ricottaost på och lägg sparrisarna på osten. Dekorera med groddar och rädisor och häll på lite mer basilikadressing.

Näringsvärde per portion

430 kcal
1806 kJ
11 Protein i g
18 Kolhydrater i g
35 Fett i g