Apelsin-cupcakes med kaneltopping
30 min.
315 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 12 portioner
200 g |
rumsvarmt smör |
40 g |
SteviaSweet Crystal |
2 |
ägg |
1 |
apelsin och 50 g av saften används |
|
- varav rivet skal |
|
- och 50 g av saften används |
1 dl |
mjölk |
250 g |
vetemjöl |
60 g |
mandel, skalad och mald |
2 tsk |
bakpulver |
1 |
vaniljstång, varav endast fröna används |
50 g |
kanderade apelsinskal, finhackade |
Topping
Garnering
Färska fikon |
Färska myntablad |
Dekorationspärlor |
Tillbaka
Gör så här
Rör smör,
SteviaSweet Crystal och mandel pösigt, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Fördela i cupcake-formarna med hjälp av en spritspåse, grädda i ugn vid 180 °C ca 15 minuter och låt svalna. Till toppingen, blanda färskost,
SteviaSweet Crystal och kanel med en visp, låt stå kallt några minuter och fyll sedan i en spritspåse. Dekorera till sist.
Näringsvärde per portion
315 |
kcal |
1311 |
kJ |
7 |
Protein i g |
20 |
Kolhydrater i g |
23 |
Fett i g |