Äppelchutney (vegan)

Äppelchutney (vegan)
15 min.
38 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 14 portioner

450 g äpplen (syrlig sort)
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk ingefära
1 msk rapsolja
1/2 dl äppelcidervinäger
2 dl SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
1 dl russin
Tillbaka

Gör så här 


Skala äpplena och skär i små tärningar. Hacka löken, vitlöksklyftorna och ingefära fint.

Värm upp rapsoljan i kastrull. Fräs löken, vitlöken och ingefäran på mild värme, tills löken blir genomskinlig. Tillsätt äppeltärningarna och äppelcidervinägern. Sätt lock på kastrullen och låt puttra i 10-15 min. Rör om då och då.

När äpplena har mjuknat, tillsätt SteviaSweet Lättströ, kryddor och russin. Koka upp blandningen.

Servera svalnad, till kött- och grillrätter eller tillsammans med ostbricka.

Näringsvärde per portion

38 kcal
162 kJ
0.5 Protein i g
7.5 Kolhydrater i g
1 Fett i g