Yoghurtpannacotta med vattenmelon-jordgubbssallad

20 min.
174 kcal
SteviaSweet Crystal

NULL

Näringsvärde per portion

174
kcal
731
kj
6
Protein
9.5
Kolhydrater
13
Fett
NULL
Insparade kcal

Lägg gelatinbladen blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och SteviaSweet Crystal. Krama överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och smält ner dem i den varma vätskan. Låt svalna i 10 minuter. Lägg ihop mjölkblandningen med yoghurten. Rör så att den blir jämn och lägg i serveringsskålar eller i glas. Täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet minst 3 timmar eller över natten.

Tillaga vattenmelon-jordgubbssalladen kort innan servering. Skala melonen och ta bort skaften från jordgubbarna. Skär båda i små, fina bitar. Hacka myntan och tillsätt den i salladen tillsammans med SteviaSweet Crystal. Fördela salladen i portionsskålar uppe på pannacottan.

Back

Pannacotta

1 dl grädde (38%)
2 dl mjölk
40 g SteviaSweet Crystal
2 gelatinblad
200 g turkisk yoghurt (10%)

Vattenmelon-jordgubbssallad

100 g vattenmelon
1 tsk SteviaSweet Crystal
100 g färska jordgubbar
10 stora myntablad
Back