
Yoghurtpannacotta med vattenmelon-jordgubbssallad
NULL
Näringsvärde per portion
174
kcal
731
kj
6
Protein
9.5
Kolhydrater
13
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Lägg gelatinbladen blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och SteviaSweet Crystal. Krama överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och smält ner dem i den varma vätskan. Låt svalna i 10 minuter. Lägg ihop mjölkblandningen med yoghurten. Rör så att den blir jämn och lägg i serveringsskålar eller i glas. Täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet minst 3 timmar eller över natten.
Tillaga vattenmelon-jordgubbssalladen kort innan servering. Skala melonen och ta bort skaften från jordgubbarna. Skär båda i små, fina bitar. Hacka myntan och tillsätt den i salladen tillsammans med SteviaSweet Crystal. Fördela salladen i portionsskålar uppe på pannacottan.
Ingredienser för 4 portioner
Pannacotta
1 dl | grädde (38%) |
2 dl | mjölk |
40 g | SteviaSweet Crystal |
2 | gelatinblad |
200 g | turkisk yoghurt (10%) |
Vattenmelon-jordgubbssallad
100 g | vattenmelon |
1 tsk | SteviaSweet Crystal |
100 g | färska jordgubbar |
10 | stora myntablad |