Varm fruktsallad med kanelsås
Mot kalla fötter och höstnostalgi rekommenderar vi dig vår varma fruktsallad med äpplen, päron, plommon, doften av rosmarin och kanelsås.
Näringsvärde per portion
186
kcal
781
kj
1.5
Protein
12
Kolhydrater
19.5
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåp tills fruktsalladen är klar.
Skär äpplena och päronet i kuber. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Skiva halvorna i fyra delar.
Värm upp rapsoljan i en stekpanna och tillsätt äppel- och päronkuberna. Stek frukterna på hög värme i några minuter. Pressa saften ur apelsinen och tillsätt den till stekpannan tillsammans med rosmarin, vanilj och SteviaSweet Crystal. Koka upp tills nästan all vätska har förångats.
Portionera frukterna i skålar, och tillsätt sedan plommonen och kanelsåsen.
Ingredienser för 4 portioner
2 | äpplen |
1 | stort päron |
2 | stort päron |
1 msk | rapsolja |
1/2 | saft från apelsin |
1 | kvist rosmarin |
1/4 tsk | vaniljpulver |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
Kanelsås
100 g | Crème fraîche |
1/2 tsk | malen kanel |
1 tsk | SteviaSweet Crystal |