Vaniljrisotto med marinerade plommon

45 min.
369 kcal
SteviaSweet Lättströ

Ein italienischer Klassiker mal ganz anders: Wie wäre es mit einem Vanille-Risotto zum Dessert? Dazu gibt es marinierte Pflaumen und eine Prise Zimt.

Näringsvärde per portion

369
kcal
1552
kj
11.5
Protein
48.5
Kolhydrater
14.5
Fett
NULL
Insparade kcal

Skölj plommonen. Dela dem och ta ut kärnorna. Skär halvorna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Riv skalet av en halv apelsin och pressa saften av en hel apelsin i kastrullen. Tillsätt malen kanel och SteviaSweet Lättströ. Koka upp blandningen och låt den kallna i rumstemperatur tills risotton är klar.
 
Värm upp hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt det fräsa en stund. Tillsätt vaniljen. Häll i mjölken i riset i små portioner under konstant omrörning. Tillsätt alltid lite mjölk, när vätskan har absorberats i riset. Koka riset på medelvärme under konstant omrörning i 18-20 minuter. Tillsätt SteviaSweet Lättströ och en matsked smör och blanda väl.
 
Samla portionerna. Skeda gröten i serveringsskålarna och garnera med marinerade plommon. Strö på lite malen kanel.

Back

Risotto 

10 dl  mjölk
2 dl risottoris, t.ex. Arborio
1/2 tsk malen vanilj
2 msk  SteviaSweet Lättströ
2 msk smör

Marinerade plommon

2 färska plommon
1 apelsin
1/2 tsk malen kanel
2 msk SteviaSweet Lättströ

Servera med

malen kanel
Back