Vaniljrisotto med marinerade plommon
Ein italienischer Klassiker mal ganz anders: Wie wäre es mit einem Vanille-Risotto zum Dessert? Dazu gibt es marinierte Pflaumen und eine Prise Zimt.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Skölj plommonen. Dela dem och ta ut kärnorna. Skär halvorna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Riv skalet av en halv apelsin och pressa saften av en hel apelsin i kastrullen. Tillsätt malen kanel och SteviaSweet Lättströ. Koka upp blandningen och låt den kallna i rumstemperatur tills risotton är klar.
Värm upp hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt det fräsa en stund. Tillsätt vaniljen. Häll i mjölken i riset i små portioner under konstant omrörning. Tillsätt alltid lite mjölk, när vätskan har absorberats i riset. Koka riset på medelvärme under konstant omrörning i 18-20 minuter. Tillsätt SteviaSweet Lättströ och en matsked smör och blanda väl.
Samla portionerna. Skeda gröten i serveringsskålarna och garnera med marinerade plommon. Strö på lite malen kanel.
Ingredienser för 4 portioner
Risotto
10 dl | mjölk |
2 dl | risottoris, t.ex. Arborio |
1/2 tsk | malen vanilj |
2 msk | SteviaSweet Lättströ |
2 msk | smör |
Marinerade plommon
2 | färska plommon |
1 | apelsin |
1/2 tsk | malen kanel |
2 msk | SteviaSweet Lättströ |
Servera med
malen kanel |