Ugnsbakade päron

15 min.
147 kcal
SteviaSweet Crystal

När dagarna blir kallare behöver du en aromatisk efterrätt som värmer din själ: Prova vårt recept på ugnsbakade päron med vanilj och kanel.

Näringsvärde per portion

147
kcal
619
kj
4.5
Protein
13.5
Kolhydrater
8.5
Fett
NULL
Insparade kcal

Värm ugnen till 200 °C. Skölj och dela päronen på längden. Skär bort kärnhusen. Lägg päronhalvorna i en ugnsform med snittytorna uppåt.

Blanda ihop smör, kryddor, SteviaSweet Crystal samt hackad mandel. Fyll päronens urgröpningar med blandningen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-30 minuter, beroende på hur stora och mogna päronen är.

Servera med naturell yoghurt.

Back

4 mogna små päron
1 msk smör
1/4 tsk vaniljpulver
1/2 tsk Mald kanel
1 msk SteviaSweet Crystal
1 dl hackad mandel

Servera med

1 dl naturell yoghurt
Back