Ugnsbakade päron
När dagarna blir kallare behöver du en aromatisk efterrätt som värmer din själ: Prova vårt recept på ugnsbakade päron med vanilj och kanel.
Näringsvärde per portion
147
kcal
619
kj
4.5
Protein
13.5
Kolhydrater
8.5
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C. Skölj och dela päronen på längden. Skär bort kärnhusen. Lägg päronhalvorna i en ugnsform med snittytorna uppåt.
Blanda ihop smör, kryddor, SteviaSweet Crystal samt hackad mandel. Fyll päronens urgröpningar med blandningen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-30 minuter, beroende på hur stora och mogna päronen är.
Servera med naturell yoghurt.
Ingredienser för 4 portioner
4 | mogna små päron |
1 msk | smör |
1/4 tsk | vaniljpulver |
1/2 tsk | Mald kanel |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
1 dl | hackad mandel |
Servera med
1 dl | naturell yoghurt |