Tomatmarmelad

6 | medelstora tomater |
1 dl | SteviaSweet Crystal |
1 tsk | malen vanilj |
1/2 dl | limesaft |
3 | stjärnanis |
1/2 tsk | salt |
2 (6g) | gelatinblad |
Dela tomaterna i fyra klyftor, gröp ur fröna och den hårda delen. Lägg tomaterna i en kastrull och tillsätt SteviaSweet Crystal, limesaft och kryddor. Koka blandningen under lock i 20 minuter. Ta bort stjärnanis.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Pressa ut vattnet från gelatinet och blanda i tomatmassan. Blanda till slät marmelad med en stavmixer och låt marmeladen kallna. Serveras som tillbehör till ost och kötträtter. Håller cirka en vecka i kylskåp.
Näringsvärde per portion
56 | kcal |
236 | kJ |
3.5 | Protein i g |
8.5 | Kolhydrater i g |
<1 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |