Tomatcarpaccio med marinerade bär och burrataost
Denna vegetariska förrätt är en fruktig överraskning på din tallrik: Prova vår carpaccio med tomater, burrata och: bär.
Näringsvärde per portion
184
kcal
773
kj
7
Protein
7
Kolhydrater
14
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Blanda ihop marinadens ingredienser. Lägg bären på ett fat eller i en djup tallrik. Häll på marinaden och låt bären dra i tio minuter.
Skiva tomaten i tunna skivor på serveringsfatet. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Lägg på bärblandningen med sked. Riv burrataosten i mindre bitar och placera på toppen. Garnera portionen med färska basilikablad precis innan servering.
Ingredienser för 4 portioner
4 | mogna tomater |
125 g | burrataost |
150 g | bär (t.ex. hallon, röda vinbär, blåbär, björnbär) |
Marinad
1 msk | vitvinsvinäger |
3 msk | olivolja |
10 droppar | SteviaSweet Flytande |
1 tsk | citronsaft |
1/2 tsk | rivet citronskal |
Servera med
färsk basilika | |
havssalt | |
svartpeppar |