Tofu kung pao (vegan)

30 min.
240 kcal
SteviaSweet Lättströ

NULL

Näringsvärde per portion

240
kcal
1011
kj
10
Protein
9.5
Kolhydrater
18
Fett
NULL
Insparade kcal

Torka tofun med hushållspapper. Tärna tofun och stek tärningarna krispiga i olja. Lägg de stekta tärningarna åt sidan en stund.
 
Tärna paprikan och skär moroten i skivor. Hacka vitlök och ingefära fint. Värm upp oljan i en wokpanna eller i en kastrull. Tillsätt paprika, morot, vitlök, ingefära och kryddor. Stek upp så att grönsakerna blir något brynta.
 
Blanda ihop ingredienserna för såsen och häll över grönsakerna. Låt koka en stund och tillsätt sedan de krispigt stekta tofutärningarna.
 
Dekorera portionerna med hackade jordnötter, färsk koriander, vårlök och chili. Servera som det är eller med kokt ris.

Back

300 g tofu
1 msk olja

 

2 paprikor
1 stor morot
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
1/2 tsk sichuanpeppar
1/4 tsk torkad chili
2 msk olja

Sås

1/2 dl vatten
3 msk sojasås
2 msk risvinäger
1 msk SteviaSweet Lättströ

Servera med

1/2 dl jordnötter
4 msk vårlök
4 msk koriander
2 msk färsk chili
Back