Tofu kung pao (vegan)
NULL
Näringsvärde per portion
240
kcal
1011
kj
10
Protein
9.5
Kolhydrater
18
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Torka tofun med hushållspapper. Tärna tofun och stek tärningarna krispiga i olja. Lägg de stekta tärningarna åt sidan en stund.
Tärna paprikan och skär moroten i skivor. Hacka vitlök och ingefära fint. Värm upp oljan i en wokpanna eller i en kastrull. Tillsätt paprika, morot, vitlök, ingefära och kryddor. Stek upp så att grönsakerna blir något brynta.
Blanda ihop ingredienserna för såsen och häll över grönsakerna. Låt koka en stund och tillsätt sedan de krispigt stekta tofutärningarna.
Dekorera portionerna med hackade jordnötter, färsk koriander, vårlök och chili. Servera som det är eller med kokt ris.
Ingredienser för 4 portioner
300 g | tofu |
1 msk | olja |
2 | paprikor |
1 | stor morot |
2 | vitlöksklyftor |
2 msk | färsk ingefära |
1/2 tsk | sichuanpeppar |
1/4 tsk | torkad chili |
2 msk | olja |
Sås
1/2 dl | vatten |
3 msk | sojasås |
2 msk | risvinäger |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
Servera med
1/2 dl | jordnötter |
4 msk | vårlök |
4 msk | koriander |
2 msk | färsk chili |