Tofu i sötsur sås (vegan)
Här är en vegansk variant av sweet&sour. Denna kombination av grönsaker, kryddor och tofu är en dröm som det är alldeles för synd att avnjuta på egen hand ... Bjud hem någon på middag!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och blanda tills SteviaSweet Crystal har smält. Ställ såsen åt sidan. Torka tofun väl och skär den i kuber. (1,5 x 1,5 cm) Häll hälften av oljan i en het stekpanna och stek tofukuberna i 7 – 8 min, tills de har fått en ljusbrun färg. Lägg tofun på en tallrik.
Hacka fint vitlök och ingefära. Dela rädisorna i fyra delar och skär av knopparna på broccolin. Skär vårlöken i tunna skivor.
Svetta vitlök och ingefära i oljan på låg värme. Tillsätt chiliflingorna, rädisorna och broccolin och fortsätt steka några minuter till. Rör om sötsursåsen väl, häll den i pannan och låt såsen koka upp. Tillsätt tofun och låt puttra i några minuter tills tofun har blivit varm. Servera med kokt ris. Garnera serveringsportionen med färsk koriander och rostade cashew-nötter.
Ingredienser för 2 - 3 portioner
200 g | fast Tofu |
2 msk | vegetabilisk olja |
2 | vitlöksklyftor |
1 tsk | färsk ingefära |
1/4 tsk | chiliflingor |
100 g | rädisor |
100 g | broccoli |
50 g | vårlök |
Sötsur sås
50 g | risvinäger |
1 dl | vatten |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1 msk | tomatpuré |
2 msk | sojasås |
2 tsk | majsstärkelse |
salt |
Servera med
4 msk | rostade cashewnötter |
färsk koriander | |
(kokt ris) |