Tofu i sötsur sås (vegan)

40 min.
445 kcal
SteviaSweet Crystal

Här är en vegansk variant av sweet&sour. Denna kombination av grönsaker, kryddor och tofu är en dröm som det är alldeles för synd att avnjuta på egen hand ... Bjud hem någon på middag!

Näringsvärde per portion

445
kcal
1871
kj
22
Protein
20
Kolhydrater
34
Fett
NULL
Insparade kcal

Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och blanda tills SteviaSweet Crystal har smält. Ställ såsen åt sidan. Torka tofun väl och skär den i kuber. (1,5 x 1,5 cm) Häll hälften av oljan i en het stekpanna och stek tofukuberna i 7 – 8 min, tills de har fått en ljusbrun färg. Lägg tofun på en tallrik.
 
Hacka fint vitlök och ingefära. Dela rädisorna i fyra delar och skär av knopparna på broccolin. Skär vårlöken i tunna skivor.
 
Svetta vitlök och ingefära i oljan på låg värme. Tillsätt chiliflingorna, rädisorna och broccolin och fortsätt steka några minuter till. Rör om sötsursåsen väl, häll den i pannan och låt såsen koka upp. Tillsätt tofun och låt puttra i några minuter tills tofun har blivit varm. Servera med kokt ris. Garnera serveringsportionen med färsk koriander och rostade cashew-nötter.

Back

200 g fast Tofu
2 msk vegetabilisk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk färsk ingefära
1/4 tsk chiliflingor
100 g rädisor
100 g broccoli
50 g vårlök

Sötsur sås

50 g risvinäger
1 dl vatten
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 msk tomatpuré
2 msk sojasås
2 tsk majsstärkelse
  salt

Servera med

4 msk rostade cashewnötter   
  färsk koriander
  (kokt ris)
Back