Tiramisudipp och mandelkex

Tiramisudipp
250 g | mascarponeost |
1 1/2 dl | vispgrädde |
4 msk | |
2 msk | kaffelikör |
Mandelkex
3 dl | mandelmjöl |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 dl | vatten |
1/2 dl | rapsolja |
1 tsk | bakpulver |
1/2 tsk | malen vanilj |
16 | hela skalade mandlar |
Till servering
Kakaopulver |
Rör mascarponeosten till en mjuk massa. Tillsätt grädde och SteviaSweet Lättströ. Vispa tills blandningen är luftig. Dela i serveringsskålar och ställ i kylskåp tills servering.
Värm ugnen till 175 °C.
Lägg alla kexingredienser i en skål och blanda ihop till en deg. Dela degen i 16 bitar och rulla till små bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck in en hel mandel i varje kex och platta till dem lätt. Grädda i 12–15 min. tills kexen får en gyllenbrun färg. Låt kexen kallna en stund.
Ta tiramisudippen från kylskåpet och pudra på rikligt med kakaopulver. Servera med mandelkex och kaffe.
Näringsvärde per portion
824 | kcal |
3462 | kJ |
20 | Protein i g |
3.5 | Kolhydrater i g |
82 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |