Thousand island-dressing sockerfri

2 | ägg |
1 (100 g) | liten saltgurka |
200 g | grekisk yoghurt (10 %) |
2 msk | tomatpuré |
1 msk | vit vinäger (eller citronsaft) |
1 tsk | dijonsenap |
1 tsk | SteviaSweet Flytande |
1 tsk | salt |
1 tsk | chilisås |
2 | vårlökar |
- Lägg äggen i en kastrull.
- Tillsätt kallt vatten tills äggen är täckta.
- Koka upp vattnet. Koka äggen i 8-10 minuter när vattnet har kokat upp. Skölj under kallt vatten.
- Skala äggen och mosa dem med en gaffel.
- Skär saltgurkan i små tärningar och vårlökarna i tunna ringar.
- Blanda ihop allt. Späd vid behov med kallt vatten.
Servera som dipp till färska grönsaker, grillrätter, krispiga sallader eller hamburgare.
Näringsvärde per portion
40 | kcal |
170 | kJ |
1.5 | Protein i g |
3 | Kolhydrater i g |
2.5 | Fett i g |
25 | Insparade kcal |