Thousand island-dressing sockerfri

15 min.
40 kcal
SteviaSweet Flytande

 

2 ägg
1 (100 g) liten saltgurka
200 g grekisk yoghurt (10 %)
2 msk tomatpuré
1 msk vit vinäger (eller citronsaft)
1 tsk dijonsenap
1 tsk SteviaSweet Flytande
1 tsk salt
1 tsk chilisås
2 vårlökar
Back

 

  1. Lägg äggen i en kastrull.
  2. Tillsätt kallt vatten tills äggen är täckta.
  3. Koka upp vattnet. Koka äggen i 8-10 minuter när vattnet har kokat upp. Skölj under kallt vatten.
  4. Skala äggen och mosa dem med en gaffel.
  5. Skär saltgurkan i små tärningar och vårlökarna i tunna ringar.
  6. Blanda ihop allt. Späd vid behov med kallt vatten.

Servera som dipp till färska grönsaker, grillrätter, krispiga sallader eller hamburgare.

Näringsvärde per portion

40 kcal
170 kJ
1.5 Protein i g
3 Kolhydrater i g
2.5 Fett i g
25 Insparade kcal