Tarte tatin med päron

20 min.
193 kcal
SteviaSweet Lättströ

Kasta dig huvudstupa in i en njutningsfull eftermiddag: Prova vårt läckra recept på tarte tatin med päron, en nypa ingefära och kanel!

Näringsvärde per portion

193
kcal
809
kj
2
Protein
18
Kolhydrater
13
Fett
NULL
Insparade kcal

Ta ut degen för tining. Värm ugnen till 225 °C. kala päronen och skär upp dem i klyftor. Smält smöret i en tjockbottnad stekpanna som är ugnstålig (Ø 22 cm). Tillsätt ingefära och kanel. 
 
Lägg ut päronklyftorna i pannan i form av en solfjäder. Hetta upp pannan och bryn päronen i cirka 10 minuter. Strö ut SteviaSweet Lättströ över päronen. Strö ut mjöl på underlaget och kavla ut en lagom stor rund platta av degen, som ska vara tillräckligt stor för att täcka päronen. Lägg ut degplattan tätt över päronen.
 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter, tills degen är gyllenbrun och har jäst.
Ta ut pannan från ugnen och låt den svalna några minuter. Lossa tårtan med en stekspade från pannans kanter. Lägg en stor tallrik ovanpå pannan och vänd över tårtan till tallriken med en snabb rörelse.

Back

200 g smördeg
2 stora päron
2 msk smör
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
Back