Sushiskål med lax och avokado

20 min.
572 kcal
SteviaSweet Crystal

I Japan som gæst. Forkæl dine gæster med denne fantastiske kreation af ris, laks og andre lækre ingredienser kombineret til en farverig sushiskål.

Näringsvärde per portion

572
kcal
2400
kj
28
Protein
54
Kolhydrater
27
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör så här

Skölj riset i kallt vatten, tills vattnet blir klart. Flytta det avrunna riset till kastrullen och tillsätt vatten. Värm upp riset och låt koka under lock i ungefär 10 minuter. Stäng av plattan och låt riset puttra under lock ytterligare 10 minuter. Blanda risvinsättika, SteviaSweet Crystal och salt i en skål. Häll riset i en flat skål och gjut in en ättiksblandning och blanda med skärande rörelser. Täck riset lätt med en plastfilm, om du inte delar upp portioner med detsamma.

Ta bort skinnet och benen från laxen. Skär fisken i rejäla kuber. Stek bitarna i en liten mängd vegetabilisk olja. Blanda marinadens ingredienser och smaksätt soppan med de varma fiskbitarna.

Skär en gurka och avokado enligt eget önskemål. Rosta sesamfröna kort i en torr panna. Samla portionerna. Placera riset i botten på skålen. Placera laxkuberna och grönsakerna på riset. Avsluta med sesamfrön och garnera med rädisor och groddar enligt eget val.

Back

Ingredienser för 4 portioner

Sushiris

2 dl sushiris
3.5 dl vatten för att koka riset
2 msk risvinsättika
1 tsk SteviaSweet Crystal
1 tsk salt

Marinerad lax

400 g färsk lax
vegetabilisk olja till stekning
2 msk sojasås
2 msk risvinsättika
1 msk sesamolja
1 tsk SteviaSweet Crystal
2 tsk wasabi
1/2 tsk chilipasta

Servera med

2 avokado
100 g gurka
Rostade sesamfrön
Rädisor
Groddar
Back