Sushiskål med lax och avokado
I Japan som gæst. Forkæl dine gæster med denne fantastiske kreation af ris, laks og andre lækre ingredienser kombineret til en farverig sushiskål.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Skölj riset i kallt vatten, tills vattnet blir klart. Flytta det avrunna riset till kastrullen och tillsätt vatten. Värm upp riset och låt koka under lock i ungefär 10 minuter. Stäng av plattan och låt riset puttra under lock ytterligare 10 minuter. Blanda risvinsättika, SteviaSweet Crystal och salt i en skål. Häll riset i en flat skål och gjut in en ättiksblandning och blanda med skärande rörelser. Täck riset lätt med en plastfilm, om du inte delar upp portioner med detsamma.
Ta bort skinnet och benen från laxen. Skär fisken i rejäla kuber. Stek bitarna i en liten mängd vegetabilisk olja. Blanda marinadens ingredienser och smaksätt soppan med de varma fiskbitarna.
Skär en gurka och avokado enligt eget önskemål. Rosta sesamfröna kort i en torr panna. Samla portionerna. Placera riset i botten på skålen. Placera laxkuberna och grönsakerna på riset. Avsluta med sesamfrön och garnera med rädisor och groddar enligt eget val.
Ingredienser för 4 portioner
Sushiris
2 dl | sushiris |
3.5 dl | vatten för att koka riset |
2 msk | risvinsättika |
1 tsk | SteviaSweet Crystal |
1 tsk | salt |
Marinerad lax
400 g | färsk lax |
vegetabilisk olja till stekning | |
2 msk | sojasås |
2 msk | risvinsättika |
1 msk | sesamolja |
1 tsk | SteviaSweet Crystal |
2 tsk | wasabi |
1/2 tsk | chilipasta |
Servera med
2 | avokado |
100 g | gurka |
Rostade sesamfrön | |
Rädisor | |
Groddar |