Sparrisbruschetta med basilikadressing
Fira våren: Förvandla len ricotta, skarpa rädisor och fräsch sparris till en saftig och grön sparris-bruschetta med basilikadressing.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Gör först basilikadressingen. Pressa citronsaft och plocka basilikabladen från stjälkarna. Pressa vitlöken lite grann. Lägg alla ingredienser i mixerskålen och mixa ihop till en jämn konsistens. Du kan göra dressingen även med en stavmixer.
Skölj sparrisarna väl och bryt av den hårda, träiga delen (2 cm). Grön sparris behöver inte nödvändigtvis skalas. Skölj även rädisorna och skär dem i tunna skivor.
Rosta brödskivorna på båda sidor i en het panna. Lägg brödskivorna åt sidan. Stek sedan sparrisarna. Bryn sparrisarna i pannan 5-7 minuter och vänd dem då och då. Ta upp sparrisarna från pannan och marinera dem med några skedar basilikadressing medan de är varma och strö på lite salt.
Lägg ihop bröden. Lägg ordentligt med ricottaost på och lägg sparrisarna på osten. Dekorera med groddar och rädisor och häll på lite mer basilikadressing.
Ingredienser för 4 portioner
4 | stora skivor lantbröd |
400 g | färsk grön sparris |
250 g | mjuk ricottaost |
100 g | alfalfagroddar |
10 | små röda rädisor |
salt |
Basilikadressing
1/2 | saft från ½ citron |
2 1/2 dl | färska basilikablad |
1 | vitlöksklyfta |
1 dl | mild olivolja |
15 droppar | SteviaSweet Flytande |
1/2 tsk | salt |