Sparrisbruschetta med basilikadressing

45 min.
430 kcal
SteviaSweet Flytande

Fira våren: Förvandla len ricotta, skarpa rädisor och fräsch sparris till en saftig och grön sparris-bruschetta med basilikadressing.

Näringsvärde per portion

430
kcal
1806
kj
11
Protein
18
Kolhydrater
35
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör först basilikadressingen. Pressa citronsaft och plocka basilikabladen från stjälkarna. Pressa vitlöken lite grann. Lägg alla ingredienser i mixerskålen och mixa ihop till en jämn konsistens. Du kan göra dressingen även med en stavmixer.

Skölj sparrisarna väl och bryt av den hårda, träiga delen (2 cm). Grön sparris behöver inte nödvändigtvis skalas. Skölj även rädisorna och skär dem i tunna skivor.

Rosta brödskivorna på båda sidor i en het panna. Lägg brödskivorna åt sidan. Stek sedan sparrisarna. Bryn sparrisarna i pannan 5-7 minuter och vänd dem då och då. Ta upp sparrisarna från pannan och marinera dem med några skedar basilikadressing medan de är varma och strö på lite salt.

Lägg ihop bröden. Lägg ordentligt med ricottaost på och lägg sparrisarna på osten. Dekorera med groddar och rädisor och häll på lite mer basilikadressing.

Back

4 stora skivor lantbröd
400 g färsk grön sparris
250 g mjuk ricottaost
100 g alfalfagroddar
10 små röda rädisor
salt

Basilikadressing

1/2 saft från ½ citron
2 1/2 dl färska basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 dl mild olivolja
15 droppar SteviaSweet Flytande
1/2 tsk salt
Back