Sockerkaka med vallmo och hallondekoration

90 min.
380 kcal
SteviaSweet Crystal

200 g mjukt smör
2 dl SteviaSweet Crystal
2 ägg
  Skal av 1 apelsin
1 dl apelsinsaft
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 TL bakpulver
1/2 dl vallmofrön

Till servering

200 g färskost, naturell
1 tsk SteviaSweet Crystal
200 g färska hallon
  Mynta
Back

Värm ugnen till 175 °C.

Smörj en kakform (1,2 l) med smör. Vispa smör luftigt och tillsätt SteviaSweet Crystal. Fortsätt att vispa tills SteviaSweet Crystal har smält lite grann. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa kraftigt. Blanda samman alla torra ingredienser och apelsinskalet och tillsätt i smeten omväxlande med vätskan.

Häll kaksmeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Känn med en provsticka för att se om kakan är färdiggräddad. Om kakan blir för mörk på ytan, sänk ugnstemperaturen till 150 °C. Låt kakan svalna.

Vispa ihop färskosten och SteviaSweet Crystal till ett lätt skum och bred ut den vispade grädden på kakan strax före servering. Dekorera med färska hallon och myntakvistar

Näringsvärde per portion

380 kcal
1596 kJ
8.5 Protein i g
22 Kolhydrater i g
29 Fett i g
NULL Insparade kcal