
Sockerkaka med vallmo och hallondekoration
Bli inspirerad av våra läckra sockerfria SteviaSweet receptidéer och håll dig balanserad medan du fortfarande njuter av dina favoriträtter utan överflödiga kalorier!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Smörj en kakform (1,2 l) med smör. Vispa smör luftigt och tillsätt SteviaSweet Crystal. Fortsätt att vispa tills SteviaSweet Crystal har smält lite grann. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa kraftigt. Blanda samman alla torra ingredienser och apelsinskalet och tillsätt i smeten omväxlande med vätskan.
Häll kaksmeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Känn med en provsticka för att se om kakan är färdiggräddad. Om kakan blir för mörk på ytan, sänk ugnstemperaturen till 150 °C. Låt kakan svalna.
Vispa ihop färskosten och SteviaSweet Crystal till ett lätt skum och bred ut den vispade grädden på kakan strax före servering. Dekorera med färska hallon och myntakvistar
Ingredienser för 8 - 10 portioner
200 g | mjukt smör |
2 dl | |
2 | ägg |
Skal av 1 apelsin | |
1 dl | apelsinsaft |
1 dl | mjölk |
4 dl | vetemjöl |
1 dl | mandelmjöl |
2 TL | bakpulver |
1/2 dl | vallmofrön |
Till servering
200 g | färskost, naturell |
1 tsk | |
200 g | färska hallon |
Mynta |