Sockerfri asiatisk coleslaw

Dressing
1 | vitlöksklyfta |
1 msk | ingefära |
1 | medelstark chilipeppar |
1 | lime (saft) |
2 msk | fisksås |
2 msk | sojasås |
1 msk | sesamolja |
0.5 msk | SteviaSweet Lättströ |
Sallad
2 | stora morötter |
1 | liten vitkål (600 g) |
5 | salladslökar |
1 | kruka färsk koriander |
- Förbered först dressingen.
- Skala och hacka vitlök och ingefära.
- Skär chilin i ringar och pressa ur limen.
- Blanda alla ingredienser till dressingen väl.
- Skala morötterna och skär i tunna remsor med en potatisskalare eller grönsaksskärare.
- Skär vitkål i strimlor och salladsöken i ringar.
- Tillsätt dressingen i grönsakerna, plocka av korianderbladen och strö över dem.
- Blanda allt väl och låt salladen dra i kylen i en halvtimme.
Servera med tacos eller grillad mat
Näringsvärde per portion
82 | kcal |
347 | kJ |
3.5 | Protein i g |
12 | Kolhydrater i g |
2.5 | Fett i g |
10 | Insparade kcal |