Smulpaj med blåbär

60 min.
287 kcal
SteviaSweet Lättströ

Botten

100 g mjukt smör
1 dl SteviaSweet Lättströ
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma

Fyllning

200 g creme fraiche
1 ägg
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
4 dl färska blåbär

Havresmulor

50 g mjukt smör
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 1/2 dl havregryn
1 tsk malen vanilj
Back

Värm ugnen till 175 °C.

Vispa mjukt smör, ägg och SteviaSweet Lättströ. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt blandningen i degen och rör till slät deg. Smörj en pajform (24 – 26 cm) med smör och tryck ut degen på formens botten och kanter.

Blanda creme fraiche, ägg och SteviaSweet Lättströ. Häll fyllningen i formen. Strö blåbär över fyllningen.

Nyp ihop mjukt smör, SteviaSweet Lättströ, havregryn och vanilj i en skål. Strö smulorna över pajen och grädda i 30 – 35 minuter. Låt pajen svalna före servering.

Näringsvärde per portion

287 kcal
1205 kJ
5 Protein i g
19 Kolhydrater i g
21 Fett i g
NULL Insparade kcal