Smulpaj med blåbär

Botten
100 g | mjukt smör |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 | ägg |
2 1/2 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
1/2 tsk | kardemumma |
Fyllning
200 g | creme fraiche |
1 | ägg |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
4 dl | färska blåbär |
Havresmulor
50 g | mjukt smör |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 1/2 dl | havregryn |
1 tsk | malen vanilj |
Värm ugnen till 175 °C.
Vispa mjukt smör, ägg och SteviaSweet Lättströ. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt blandningen i degen och rör till slät deg. Smörj en pajform (24 – 26 cm) med smör och tryck ut degen på formens botten och kanter.
Blanda creme fraiche, ägg och SteviaSweet Lättströ. Häll fyllningen i formen. Strö blåbär över fyllningen.
Nyp ihop mjukt smör, SteviaSweet Lättströ, havregryn och vanilj i en skål. Strö smulorna över pajen och grädda i 30 – 35 minuter. Låt pajen svalna före servering.
Näringsvärde per portion
287 | kcal |
1205 | kJ |
5 | Protein i g |
19 | Kolhydrater i g |
21 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |