Smoothiekaka sockerfri

Botten
150 g | sockerfri müsli |
100 g | äppelmos |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
Smoothiefyllning
15 g | gelatinblad |
500 g | jordgubbar |
3 | bananer |
5 g | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | vaniljpulver |
2 dl | kokosgrädde |
Servera med
200 g | jordgubbar |
mynta |
- Täck formens botten (20 cm) med bakplåtspapper. Pensla lite olja runt kanterna, det gör det lättare att ta loss kakan.
- Krossa müslin i en mixer, häll i skålen och blanda med äppelmoset och SteviaSweet Lättströ. Häll i blandningen över botten på kakformen och tryck fast den.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg jordgubbarna, bananerna, SteviaSweet Lättströ och vaniljpulvret i mixerns skål. Tillsätt 3/4 av kokosgrädden och blanda massan jämn. Krama ut överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och lägg dem i resten av kokosgrädden. Värm blandningen i mikron eller kastrull tills gelatinbladen har smält helt och hållet. Häll blandningen in i smoothien med maskinen i gång. Häll upp fyllningen över botten i formen. Låt stelna i kylskåp 4-5 timmar.
- Lossa försiktigt kakan från formen och flytta över till ett serveringsfat. Dekorera med jordgubbar och myntablad.
Näringsvärde per portion
222 | kcal |
933 | kJ |
5.5 | Protein i g |
33 | Kolhydrater i g |
8 | Fett i g |
33 | Insparade kcal |