Smoothiekaka sockerfri

15 Min.
222 kcal
SteviaSweet Lättströ

Botten

150 g sockerfri müsli
100 g äppelmos
1 msk SteviaSweet Lättströ

Smoothiefyllning

15 g gelatinblad
500 g jordgubbar
3 bananer
5 g SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl kokosgrädde

Servera med

200 g jordgubbar
  mynta
Back

 

  1. Täck formens botten (20 cm) med bakplåtspapper. Pensla lite olja runt kanterna, det gör det lättare att ta loss kakan.
  2. Krossa müslin i en mixer, häll i skålen och blanda med äppelmoset och SteviaSweet Lättströ. Häll i blandningen över botten på kakformen och tryck fast den.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg jordgubbarna, bananerna, SteviaSweet Lättströ och vaniljpulvret i mixerns skål. Tillsätt 3/4 av kokosgrädden och blanda massan jämn. Krama ut överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och lägg dem i resten av kokosgrädden. Värm blandningen i mikron eller kastrull tills gelatinbladen har smält helt och hållet. Häll blandningen in i smoothien med maskinen i gång. Häll upp fyllningen över botten i formen. Låt stelna i kylskåp 4-5 timmar.
  4. Lossa försiktigt kakan från formen och flytta över till ett serveringsfat. Dekorera med jordgubbar och myntablad.

Näringsvärde per portion

222 kcal
933 kJ
5.5 Protein i g
33 Kolhydrater i g
8 Fett i g
33 Insparade kcal