Sallad med rostad pumpa, fetaost och quinoa sockerfri

Rostad pumpa
1 kg | butternutpumpa |
2 | vitlöksklyftor |
1 msk | olivolja |
1/2 tsk | sambal oelek (chilipasta) |
1/2 tsk | salt |
1 | kvistar färsk timjan |
1 | rödlök |
200 g | kokta kikärtor |
Quinoa
1 1/4 dl | quinoa |
2 msk | olivolja |
1/2 dl | vitvinsvinäger |
3 tsk | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | salt |
1/2 | kruka bladpersilja |
Servera med
100 g | fetaost |
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skala och halvera pumpan på längden. Ta ut kärnorna med en sked. Skär pumpahalvorna i fyra klyftor.
- Finhacka vitlöksklyftan och blanda med olivolja, sambal oelek (chilipasta) och salt.
- Lägg pumpaklyftorna på bakplåtspapper på en bakplåt och gnid in kryddblandningen på alla sidor.
- Rosta i ugnen i 15 minuter.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
- Tillsätt lök och kikärtor till pumpan och fortsätt att rosta i ugn ytterligare 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Skölj quinoan i en finmaskig sil under rinnande, varmt vatten.
- Koka enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda olivolja, vitvinsvinäger och SteviaSweet Lättströ. Smaksätt med salt och strö över hackat persilja. Låt quinoan svalna lite och blanda i dressingen.
- Smula fetaosten. Servera med rostad pumpa och marinerad quinoa.
Näringsvärde per portion
337 | kcal |
1414 | kJ |
12.5 | Protein i g |
36.5 | Kolhydrater i g |
14.5 | Fett i g |
45 | Insparade kcal |