Sallad med rostad pumpa, fetaost och quinoa sockerfri

15 min.
337 kcal
SteviaSweet Lättströ

Den här salladen med quinoa, pumpa och fetaost uppfyller alla önskningar. Tack vare SteviaSweet är receptet dessutom sockerfritt.

Näringsvärde per portion

337
kcal
1414
kj
12.5
Protein
36.5
Kolhydrater
14.5
Fett
45
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

  1. Värm ugnen till 225 °C.
  2. Skala och halvera pumpan på längden. Ta ut kärnorna med en sked. Skär pumpahalvorna i fyra klyftor.
  3. Finhacka vitlöksklyftan och blanda med olivolja, sambal oelek (chilipasta) och salt.
  4. Lägg pumpaklyftorna på bakplåtspapper på en bakplåt och gnid in kryddblandningen på alla sidor.
  5. Rosta i ugnen i 15 minuter.
  6. Skala och skär löken i klyftor.
  7. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
  8. Tillsätt lök och kikärtor till pumpan och fortsätt att rosta i ugn ytterligare 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  9. Skölj quinoan i en finmaskig sil under rinnande, varmt vatten.
  10. Koka enligt anvisningen på förpackningen.
  11. Blanda olivolja, vitvinsvinäger och SteviaSweet Lättströ. Smaksätt med salt och strö över hackat persilja.  Låt quinoan svalna lite och blanda i dressingen.
  12. Smula fetaosten. Servera med rostad pumpa och marinerad quinoa.
     

Ingredienser för 4 portioner

Rostad pumpa

1 kg butternutpumpa 
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 tsk sambal oelek (chilipasta)
1/2 tsk salt
kvistar färsk timjan
1 rödlök 
200 g kokta kikärtor

Quinoa

1 1/4 dl quinoa
2 msk olivolja
1/2 dl vitvinsvinäger
3 tsk SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk salt
1/2 kruka bladpersilja

Servera med

100 g fetaost