Sallad med rostad pumpa, fetaost och quinoa sockerfri
Den här salladen med quinoa, pumpa och fetaost uppfyller alla önskningar. Tack vare SteviaSweet är receptet dessutom sockerfritt.
Näringsvärde per portion
337
kcal
1414
kj
12.5
Protein
36.5
Kolhydrater
14.5
Fett
45
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skala och halvera pumpan på längden. Ta ut kärnorna med en sked. Skär pumpahalvorna i fyra klyftor.
- Finhacka vitlöksklyftan och blanda med olivolja, sambal oelek (chilipasta) och salt.
- Lägg pumpaklyftorna på bakplåtspapper på en bakplåt och gnid in kryddblandningen på alla sidor.
- Rosta i ugnen i 15 minuter.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
- Tillsätt lök och kikärtor till pumpan och fortsätt att rosta i ugn ytterligare 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Skölj quinoan i en finmaskig sil under rinnande, varmt vatten.
- Koka enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda olivolja, vitvinsvinäger och SteviaSweet Lättströ. Smaksätt med salt och strö över hackat persilja. Låt quinoan svalna lite och blanda i dressingen.
- Smula fetaosten. Servera med rostad pumpa och marinerad quinoa.
Ingredienser för 4 portioner
Rostad pumpa
1 kg | butternutpumpa |
2 | vitlöksklyftor |
1 msk | olivolja |
1/2 tsk | sambal oelek (chilipasta) |
1/2 tsk | salt |
1 | kvistar färsk timjan |
1 | rödlök |
200 g | kokta kikärtor |
Quinoa
1 1/4 dl | quinoa |
2 msk | olivolja |
1/2 dl | vitvinsvinäger |
3 tsk | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | salt |
1/2 | kruka bladpersilja |
Servera med
100 g | fetaost |