Sallad med nektariner och fetaost med vallmodressing
Skapa en fantasifull sallad till din hälsosamma lunchrast: Nektariner och fetaost plus gurka och gröna bönor med vallmodressing ovanpå alltihop!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Tillaga såsen först. Skala rödlöken och skär i tunna skivor. Blanda ihop citronsaft, olivolja, Stevia Sweet Flytande och vallmofrön tillsammans med rödlöken. Smaksätt såsen med salt och peppar. Låt såsen dra tills salladen är klar.
Koka upp vattnet i en kastrull. Skölj bönorna och ta bort hårda stjälkar. Tillsätt salt till kokvattnet och låt bönorna koka 3-4 minuter. Kyl bönorna i kallt vatten. Torka bönorna på en kökshandduk eller hushållspapper.
Skär gurkan och nektarinen i bitar. Blanda ihop bönorna, gurka och nektarin i en skål eller på en stor tallrik. Smula på fetaost och tillsätt såsen. Dekorera salladen med färska örter.
Serveras med till exempel grillad kyckling eller fisk.
Ingredienser för 4 portioner
150 g | gröna bönor |
2 | mogna nektariner (eller persikor) |
150 g | gurka |
100 g | fetaost |
1 näve myntablad | |
1 näve korianderblad | |
Sås
1 liten | rödlök |
1 msk | citronsaft |
2 msk | olivolja |
10 droppar | SteviaSweet Flytande |
1 msk | vallmofrön |
salt, peppar | |