Rulltårta med matcha och jordgubbar

Botten
4 | ägg |
1 1/2 dl | |
3/4 dl | potatismjöl |
3/4 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
2 tsk | matcha-tepulver |
Fyllning
1 1/2 dl | grädde |
200 g | kvarg |
3 msk | |
200 g | skivade jordgubbar |
Värm ugnen till 200 °C.
Vispa ihop ägg och SteviaSweet Lättströ till skum. Blanda alla torra ingredienser och sikta försiktigt mjölblandningen i skummet. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 8–10 min. Stjälp upp rulltårtsbotten på ett bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen kallna en stund.
Vispa grädden. Tillsätt kvarg, SteviaSweet Lättströ och skivade jordgubbar. Bred fyllningen i ett jämnt lager över den svalnade kakan och rulla ihop med hjälp av papperet. Låt rulltårtan stå i kylskåpet ca en timme innan den serveras.
Näringsvärde per portion
130 | kcal |
544 | kJ |
4 | Protein i g |
8 | Kolhydrater i g |
9 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |