Rödbets- och chokladmuffins
En vågad kombination: Rödbeta möter kakaoböna – en underbar blandning av kraftig smak och bittersött.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C. Smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna och skala och riv rödbetorna fint. Blanda ihop SteviaSweet Lättströ, riven rödbeta och ägg tillsammans med smöret. Lägg till slut till de torra ingredienserna och blanda degen jämnt. Skopa i eller pressa massan i muffinsformarna. Stek på medelvärme i ugnen i ca. 10 – 12 min. Förläng stektiden, om du gör stora muffins. Låt muffinsen svalna.
Smält choklad på låg effekt i mirkron eller i vattenbad. Mjuka upp smör vid rumstemperatur och tillsätt kakaopulver och SteviSweet Lättströ. Vispa ordentligt. Häll i smält, en aning nedkyld choklad. Vispa ordentligt. Dekorera muffinsen med smaksatt beläggning, kakaopulver och hackad choklad.
Du kan servera muffinsarna även utan glasyr.
Ingredienser för 15 portioner (små)
Muffins
2 dl | rödbetor |
2 dl | SteviaSweet Lättströ |
2 dl | smör |
4 | ägg |
3 1/2 dl | vetemjöl |
2 dl | kakaopulver |
1 tsk | vaniljpulver |
1 tsk | mald kanel |
1 1/2 tsk | bakpulver |
Glasyr
125 g | mörk choklad |
200 g | smör |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 dl | kakaopulver |
1 dl | grädde (38%) |
Servera med
Kakaopulver | |
Nymalen mörk choklad |