Rödbets- och chokladmuffins

60 min.
355 kcal
SteviaSweet Lättströ

En vågad kombination: Rödbeta möter kakaoböna – en underbar blandning av kraftig smak och bittersött.

Näringsvärde per portion

355
kcal
1493
kj
5
Protein
17
Kolhydrater
30
Fett
NULL
Insparade kcal

Värm ugnen till 175 °C. Smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna och skala och riv rödbetorna fint. Blanda ihop SteviaSweet Lättströ, riven rödbeta och ägg tillsammans med smöret. Lägg till slut till de torra ingredienserna och blanda degen jämnt. Skopa i eller pressa massan i muffinsformarna. Stek på medelvärme i ugnen i ca. 10 – 12 min. Förläng stektiden, om du gör stora muffins. Låt muffinsen svalna.
 
Smält choklad på låg effekt i mirkron eller i vattenbad. Mjuka upp smör vid rumstemperatur och tillsätt kakaopulver och SteviSweet Lättströ. Vispa ordentligt. Häll i smält, en aning nedkyld choklad. Vispa ordentligt. Dekorera muffinsen med smaksatt beläggning, kakaopulver och hackad choklad.
 
Du kan servera muffinsarna även utan glasyr.

Back

Muffins

2 dl rödbetor
2 dl SteviaSweet Lättströ
2 dl smör
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl kakaopulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk mald kanel
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

125 g mörk choklad
200 g smör
1 dl SteviaSweet Lättströ
1/2 dl kakaopulver
1 dl grädde (38%)

Servera med

  Kakaopulver
  Nymalen mörk choklad
Back