Rödbets- och chokladkaka
Det är slut med det medelmåttliga i din ugn! Prova vår oerhört läckra rödbetschokladkaka med SteviaSweet Crystal istället för socker.
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Smält chokladen och smöret på låg effekt i mikrougn. Skala rödbetorna och riv dem fint med rivjärnet. Blanda ihop alla torra ingredienser.
Vispa de rumstempererade äggen till ett fluffigt skum. Tillsätt blandningen av choklad och smör till de uppvispade äggen och blanda till en jämn smet. Blanda ihop de torra ingredienserna och de rivna rödbetorna till blandningen. Häll degen i smord form försedd med bakplåtspapper och med löstagbar botten (ø 20 cm).
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Sänk ugnens temperatur till 150 °C, fortsätt grädda ytterligare 20-25 minuter. Förbered glasyren medan kakan svalnar.
Smält chokladen till glasyren på låg effekt i mikrougn. Koka upp mjölken och tillsätt till den smälta chokladen. Blanda till en slät smet.
Sprid ut glasyren över den svalnade kakan och dekorera med hackad mandel.
Ingredienser för 10 portioner
100 g | mörk choklad |
50 g | smör |
200 g | rödbetor |
2 1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 1/2 dl | vetemjöl |
1 dl | mandelmjöl |
2 tsk | bakpulver |
3 | ägg |
Glasyr
100 g | mörk choklad |
50 g | mjölk |
2 msk | hackad mandel |