Råg- och bärsmulpaj

400 g | frysta bär (svartvinbär, hallon, jordgubb) |
1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
2 msk | potatismjöl |
1 tsk | mald kardemumma |
Garnering
50 g | smör |
1/2 dl | rågflingor |
1/2 dl | vetemjöl |
2 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | bakpulver |
Värm ugnen till 200 °C.
Blanda bär, socker, potatismjöl och kardemumma i en rund ugnsform med höga kanter.
Tryck ihop smöret och garneringens övriga ingredienser till en grov blandning. Bred ut blandningen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 – 30 min.
Servera något avsvalnad.
Näringsvärde per portion
145 | kcal |
610 | kJ |
3 | Protein i g |
15.5 | Kolhydrater i g |
8 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |