Rabarber-toscamuffins (vegansk)

30 min.
227 kcal
SteviaSweet Lättströ

Det finns många olika sorters muffins, vilket gör dem perfekta för personer med olika övertygelser. Är du vegan? Bekänn färg med hjälp av rabarber och mandel.

Näringsvärde per portion

227
kcal
953
kj
5
Protein
18
Kolhydrater
15
Fett
NULL
Insparade kcal

Värm ugnen till 200 °C.

Skär rabarbern i små tärningar. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt rabarbertärningarna. Blanda ihop havremjölk och olja och häll blandningen i smeten. Vänd smeten försiktigt så att allt blandar sig. Skeda smeten i stadiga muffinsformar eller på muffinsplåt och grädda 10 minuter i mitten av ugnen. Gör under tiden glasyren.
 
Tillsätt ingredienserna till glasyren utom vetemjölet i en liten kastrull och rör runt försiktigt tills margarinet har smält och blandningen har kokat upp. Strö i vetemjölet och blanda glasyren till en jämn konsistens.
 
Ta ut muffinsen ur ugnen, skeda fyllningen på muffinsen och fortsätt grädda dem ytterligare 5 – 8 minuter eller tills muffinsen har fått lite färg.

Back

Muffins

1 dl rabarber
2½ dl vetemjöl
1 dl SteviaSweet Lättströ
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 dl mandelkross
1 1/2 dl havremjölk
1/2 dl rapsolja

Glasyr

1 dl mandelspån
1/2 dl SteviaSweet Lättströ​
50 g margarin
1 msk havremjölk
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk vetemjöl
Back