Rabarber och havrepaj utan socker
Det passar sig inte att slicka tallriken? Efter denna rabarberkrisp med havregryn, päron och färsk rosmarin kommer du kanske ändra dig.
Näringsvärde per portion
345
kcal
1448
kj
8
Protein
35
Kolhydrater
19
Fett
304
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skär rabarberna i cirka en halv centimeter tjocka skivor och tärna päronet. Hacka rosmarinen. Blanda ihop rabarber, päron, SteviaSweet Lättströ och kryddor och häll i en smord ugnsform.
- Nyp ihop mjukt smör, havreflingor och SteviaSweet Lättströ till en grynig massa. Strö ut jämnt på rabarberna i ugnsformen. Ställ in formen i ugnen och grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills ytan är vackert brun.
- Vispa grädden och yoghurten tillsammans med kryddorna till mjukt skum och servera tillsammans med den varma rabarber-havrepajen.
Ingredienser för 4 portioner
250 g | rabarber |
1 | stort päron |
1 kvist | färsk rosmarin |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 tsk | malen kanel |
1/2 tsk | vaniljpulver |
Smulpaj
50 g | smör |
2 dl | havreflingor |
1 dl | SteviaSweet Lättströ |
Servera med
1/2 dl | grädde (38 %) |
50 g | turkisk yoghurt |
1/4 tsk | vaniljpulver |
1 tsk | SteviaSweet Lättströ |