Rabarber-jordgubbsgranita (vegansk)

30 min.
22 kcal
SteviaSweet Flytande

Här kommer en sötsur variant av den sicilianska specialiteten - en granita med rabarber och jordgubbar. Fruktigare kan det inte bli ...

Näringsvärde per portion

22
kcal
91
kj
0.5
Protein
4
Kolhydrater
NULL
Insparade kcal

Skär rabarbern i tunna skivor. Ta bort skaften från jordgubbarna. Tillsätt rabarbern, vattnet och rosmarinkvistarna i kastrullen. Koka blandningen under lock i cirka 10 – 15 minuter eller tills rabarbern är mjuk. Ta bort rosmarinkvistarna. Blanda jordgubbarna, SteviaSweet Flytande, salt och vanilj med rabarbern och mixa jämnt med stavmixern. Häll blandningen i en frysskål och frys den. Rör om i granitan några gånger under frysningen.
 
När granitan är helt fryst riv loss den med en gaffel och fördela i serveringsskålar.

Back

300 g rabarber
300 g jordgubbar
2 dl vatten
3 kvistar färsk rosmarin
3 tsk SteviaSweet Flytande
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
Back