Rabarber-jordgubbsgranita (vegansk)
Här kommer en sötsur variant av den sicilianska specialiteten - en granita med rabarber och jordgubbar. Fruktigare kan det inte bli ...
Näringsvärde per portion
22
kcal
91
kj
0.5
Protein
4
Kolhydrater
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Skär rabarbern i tunna skivor. Ta bort skaften från jordgubbarna. Tillsätt rabarbern, vattnet och rosmarinkvistarna i kastrullen. Koka blandningen under lock i cirka 10 – 15 minuter eller tills rabarbern är mjuk. Ta bort rosmarinkvistarna. Blanda jordgubbarna, SteviaSweet Flytande, salt och vanilj med rabarbern och mixa jämnt med stavmixern. Häll blandningen i en frysskål och frys den. Rör om i granitan några gånger under frysningen.
När granitan är helt fryst riv loss den med en gaffel och fördela i serveringsskålar.
Ingredienser för 4 portioner
300 g | rabarber |
300 g | jordgubbar |
2 dl | vatten |
3 | kvistar färsk rosmarin |
3 tsk | SteviaSweet Flytande |
1/4 tsk | salt |
1 tsk | vaniljpulver |