Quick vegetarian ramen sockerfri
Vår vegetariska ramensoppa tillagas snabbt, den piggar även upp humöret tack vare ingefära och chili. Unna dig en kulinarisk utflykt till Japan redan idag!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Skala morötterna och hyvla dem i tunna spån. Skär champinjonerna i fyra delar. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Värm upp rapsoljan i en stor kastrull. Tillsätt vitlök och ingefära. Bryn några minuter på låg värme. Tillsätt morötterna, champinjonerna och grönsaksskyn. Låt koka ca 10–15 minuter.
Blanda ihop risvinäger, sojasås, misopasta och SteviaSweet Crystal.
Tärna tofun och skär pakchoi-kålen i sex delar. Tillsätt dem till den heta skyn tillsammans med nudlarna och koka 4–5 minuter, tills nudlarna är kokta. Tillsätt kryddsåsen och smaka av. Tillsätt vid behov en nypa salt.
Portionera nudlarna i djupa tallrikar eller stora skålar. Sleva på tofu, morötter, champinjoner och pakchoi. Tillsätt så mycket sky att nudlarna täcks.
Skiva vårlöken och chilin i tunna ringar och strö över portionerna.
Ingredienser för 6 portioner
2 stora | morötter |
200 g | champinjoner |
4 | vitlöksklyftor |
4 msk | riven färsk ingefära |
1 msk | rapsolja |
1,5 l | grönsaksbuljong |
3/4 dl | risvinäger |
1/2 dl | sojasås |
2 msk | misopasta |
1 1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
300 g | fast tofu |
150 g | pakchoi-kål |
200 g | ramen- eller vetenudlar |
salt |
Servera med
vårlök | |
färsk chili |