Pumpakaka
Vill du baka en kaka med pumpa utan socker? Då har vi det perfekta receptet för dig, sötat med Stevia!
Näringsvärde per portion
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Smörj kanterna på en springform (Ø 20 cm) och lägg en bit bakplåtspapper på botten av formen. Skala pumpan och riv den fint med rivjärnet. Vispa äggen till skum. Tillsätt SteviaSweet Lättströ, matolja och riven pumpa. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt blandningen till smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter.
Låt kakan svalna lite och ta sedan bort formen. Låt kakan svalna helt och dela den i två delar. Mjuka upp färskosten och blanda i mjukt smör och SteviaSweet Lättströ med en elvisp.
Lyft understa delen av kakan på kakfatet. Fukta kakbottnen med mjölk. Sprid en tredjedel av färskostfyllningen på kakbottnen. Fukta andra biten av kakan med mjölk lite grann på undersidan och lyft den över fyllningen. Sprid resten av färskosten på kakans topp och sidor. Dekorera med riven pumpa och pumpafrön.
Ingredienser för 12 portioner
Pumpakaka
300 g | riven pumpa (myskpumpa, butternut) |
3 | ägg |
3 dl | SteviaSweet Lättströ |
1 dl | matolja |
3 1/2 dl | vetemjöl |
1 msk | malen kanel |
1 tsk | malen ingefära |
2 tsk | bakpulver |
Fyllning och glasyr
200 g | okryddad färskost |
100 g | rumsvarmt smör |
1 1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 dl | mjölk |
Servera med
Riven pumpa |
Pumpafrön |