Pocherade aprikoser med rosvatten

400 g | färska aprikoser |
1 1/2 dl | vatten |
1/4 tsk | vaniljpulver |
2 | grön kardemumma |
1 tsk | SteviaSweet Flytande |
några droppar | rosvatten |
Servera med
4 msk | naturell yoghurt |
1 msk | pistagenötter |
Häll vattnet i en låg kastrull och tillsätt vanilj och kardemumma. Låt koka upp. Dela aprikoserna och avlägsna kärnorna. Tillsätt halvorna i kastrullen och låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt SteviaSweet Flytande och några droppar rosvatten. Låt frukterna svalna i vätskan.
Servera med naturell yoghurt och hackade pistagenötter.
Näringsvärde per portion
89 | kcal |
374 | kJ |
3.5 | Protein i g |
13 | Kolhydrater i g |
4 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |