Pistage & blåbärskakor

150 g | osaltat smör, mjukt |
2 1/2 msk | SteviaSweet Crystal |
2 tsk | vaniljextrakt |
2 | medelstora ägg, vispade |
100 g | havregryn |
175 g | vetemjöl, siktat |
50 g | pistagenötter, finhackade |
150 g | torkade blåbär |
Antal portioner: 12
Värm ugnen till 190°C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa i en skål, smör, SteviaSweet Crystal och vaniljsocker tillsammans tills allt är väl blandat och smeten mjuk. Vänd ner i de vispade äggen, havregryn, vetemjöl och nötter. Smeten blir till en styv massa. Klicka ut blandningen och platta till något, med mellanrum på bakplåten, totalt 12 stycken. Grädda i ca 20 minuter, tills de är knapriga och gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler.
Näringsvärde per portion
249 | kcal |
1043 | kJ |
NULL | Protein i g |
25 | Kolhydrater i g |
14 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |