Persikopaj

50 min.
225 kcal
SteviaSweet Lättströ

Med den solgula persikopajen hämtar du in solen i köket – eller på altanen. Enkelt och snabbt för den ultimata sommarkänslan.

Näringsvärde per portion

225
kcal
947
kj
5
Protein
17.5
Kolhydrater
15
Fett
NULL
Insparade kcal

Värm ugnen till 200 °C.

Skölj persikorna. Dela frukterna och ta bort stenen. Skiva halvorna i åtta delar. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk, rybsolja, ägg och blanda jämnt.Häll degen i en smord pajform eller form med borttagbar botten (Ø 24 – 26 cm).

Placera persikoskivorna på degen. Blanda SteviaSweet Lättströ, vanilj samt kardemumma och strö på persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 25 – 30 minuter.  Låt svalna och njut.

Back

Deg

3 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl SteviaSweet Lättströ 
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk mald kardemumma
1 dl mjölk
1 dl rybsolja
2 ägg

Garnering

2 färska persikor
1/4 tsk mald vanilj
1/2 tsk mald kardemumma
1 tsk SteviaSweet Lättströ
Back