Persikopaj
Med den solgula persikopajen hämtar du in solen i köket – eller på altanen. Enkelt och snabbt för den ultimata sommarkänslan.
Näringsvärde per portion
225
kcal
947
kj
5
Protein
17.5
Kolhydrater
15
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Värm ugnen till 200 °C.
Skölj persikorna. Dela frukterna och ta bort stenen. Skiva halvorna i åtta delar. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk, rybsolja, ägg och blanda jämnt.Häll degen i en smord pajform eller form med borttagbar botten (Ø 24 – 26 cm).
Placera persikoskivorna på degen. Blanda SteviaSweet Lättströ, vanilj samt kardemumma och strö på persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 25 – 30 minuter. Låt svalna och njut.
Ingredienser för 8 portioner
Deg
3 dl | fullkornsvetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk | vaniljpulver |
1/2 tsk | mald kardemumma |
1 dl | mjölk |
1 dl | rybsolja |
2 | ägg |
Garnering
2 | färska persikor |
1/4 tsk | mald vanilj |
1/2 tsk | mald kardemumma |
1 tsk | SteviaSweet Lättströ |