Pastéis de Nata, sockerfria vaniljkrämskakor
Gör en sockerfri utflykt till Lissabon: med vårt recept på pastéis de nata, krämiga, krispiga vaniljkakor.
Näringsvärde per portion
169
kcal
709
kj
3
Protein
9.5
Kolhydrater
13.5
Fett
15
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Låt degen mjukna i rumstemperatur. Häll grädde, mjölk, äggula, vitt mjöl och SteviaSweet Crystal i en liten stekpanna eller kastrull.
- Koka upp långsamt under ständig omrörning. Ta av stekpannan eller kastrullen från värmen när krämen kokar och tjocknar. Tillsätt rivet citronskal och vanilj. Låt svalna.
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Kavla ut smördegen tills den är högst hälften så tjock. Skär degen i 16 rutor. Vik rutornas hörn inåt och forma cirklar. Lägg degbitarna i muffinsformens fördjupningar. Klä botten och kanterna i fördjupningarna med degen.
- Häll i fyllningen med en sked, lämna plats för jäsningen. Sätt kakorna på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna något och ta ut dem ur formarna. Strö över kanel och servera ljumna.
Ingredienser för 16 portioner
2 dl | vispgrädde |
1 dl | mjölk |
4 | äggulor |
1 msk | vitt mjöl |
2 msk | SteviaSweet Crystal |
2 tsk | citronskal, rivet |
1 tsk | äkta vaniljpulver |
400 g | smördeg (djupfryst) |
Malen kanel | |
Muffinsformar |