Pastéis de Nata, sockerfria vaniljkrämskakor

15 min.
169 kcal
SteviaSweet Crystal

Gör en sockerfri utflykt till Lissabon: med vårt recept på pastéis de nata, krämiga, krispiga vaniljkakor.

Näringsvärde per portion

169
kcal
709
kj
3
Protein
9.5
Kolhydrater
13.5
Fett
15
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

  1. Låt degen mjukna i rumstemperatur. Häll grädde, mjölk, äggula, vitt mjöl och SteviaSweet Crystal i en liten stekpanna eller kastrull.
  2. Koka upp långsamt under ständig omrörning. Ta av stekpannan eller kastrullen från värmen när krämen kokar och tjocknar. Tillsätt rivet citronskal och vanilj. Låt svalna.
  3. Förvärm ugnen till 225 grader.
  4. Kavla ut smördegen tills den är högst hälften så tjock. Skär degen i 16 rutor. Vik rutornas hörn inåt och forma cirklar. Lägg degbitarna i muffinsformens fördjupningar. Klä botten och kanterna i fördjupningarna med degen.
  5. Häll i fyllningen med en sked, lämna plats för jäsningen. Sätt kakorna på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna något och ta ut dem ur formarna. Strö över kanel och servera ljumna.

Ingredienser för 16 portioner

2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 äggulor
1 msk vitt mjöl
2 msk SteviaSweet Crystal
2 tsk citronskal, rivet
1 tsk äkta vaniljpulver
400 g smördeg (djupfryst)
Malen kanel
Muffinsformar