Pasta med karamelliserad lök och svamp sockerfri
Nyttig fullkornspasta + karamelliserad lök + skogsdoftande stensopp = en tallrik fylld med kalorier som skämmer bort smaklökarna!
Näringsvärde per portion
429
kcal
1801
kj
16.5
Protein
63
Kolhydrater
10
Fett
15
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Skala och dela lökarna i halvor. Skär dem på längden till tunna klyftor.
- Värm oljan i en stekpanna eller i en kastrull. Lägg löken i stekpannan/kastrullen och låt den steka på svag värme i ca 15–20 minuter. Håll temperaturen låg hela tiden och låt löken tillagas långsamt tills den antar en svagt gyllenbrun färg.
- Hacka rosmarin och blanda med löken.
- Höj temperaturen något, tillsätt de återstående ingredienserna och koka upp.
- Skär svamparna i skivor eller fyra delar. Skala och skär vitlöken i skivor. Stek svampen och vitlöken frasiga i en liten mängd olja. Smaksätt med salt och peppar.
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara några deciliter av pastavattnet.
- Blanda den karamelliserade löken och svampen med pastan. Tillsätt ungefär en deciliter (ca 1 dl) pastavatten för att göra pastan sammetslen och mindre torr.
- Servera med riven parmesan och färsk persilja.
Ingredienser för 4 portioner
Caramelised onions
3 (500 g) | stora gula lökar |
2 msk | olja |
1 rejäl | kvist rosmarin |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
1 msk | vitvinsvinäger |
1 msk | vatten |
1/2 tsk | salt |
Roasted porcini mushrooms
300 g färsk | karljonansvamp (eller champinjoner) |
2 | vitlöksklyftor |
1 tsk | rapsolja |
salt | |
peppar | |
350 g | fettucine fullkornspasta |
Servera med
parmesanost | |
färsk bladpersilja |