Pasta med karamelliserad lök och svamp sockerfri

20 min.
429 kcal
SteviaSweet Lättströ

Nyttig fullkornspasta + karamelliserad lök + skogsdoftande stensopp = en tallrik fylld med kalorier som skämmer bort smaklökarna!

Näringsvärde per portion

429
kcal
1801
kj
16.5
Protein
63
Kolhydrater
10
Fett
15
Insparade kcal

 

  1. Skala och dela lökarna i halvor. Skär dem på längden till tunna klyftor.
  2. Värm oljan i en stekpanna eller i en kastrull. Lägg löken i stekpannan/kastrullen och låt den steka på svag värme i ca 15–20 minuter. Håll temperaturen låg hela tiden och låt löken tillagas långsamt tills den antar en svagt gyllenbrun färg.
  3. Hacka rosmarin och blanda med löken.
  4. Höj temperaturen något, tillsätt de återstående ingredienserna och koka upp.
  5. Skär svamparna i skivor eller fyra delar. Skala och skär vitlöken i skivor. Stek svampen och vitlöken frasiga i en liten mängd olja. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara några deciliter av pastavattnet.
  7. Blanda den karamelliserade löken och svampen med pastan. Tillsätt ungefär en deciliter (ca 1 dl) pastavatten för att göra pastan sammetslen och mindre torr.
  8. Servera med riven parmesan och färsk persilja.
Back

Caramelised onions

3 (500 g) stora gula lökar
2 msk olja
1 rejäl kvist rosmarin
1 msk SteviaSweet Lättströ
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1/2 tsk salt

Roasted porcini mushrooms

300 g färsk karljonansvamp (eller champinjoner)
vitlöksklyftor
1 tsk rapsolja
  salt
  peppar
350 g fettucine fullkornspasta

Servera med

  parmesanost
  färsk bladpersilja
Back