Passionsfrukt- och mangomousse sockerfri
Denna mousse med passionsfrukt och mango är en ljuvligt smältande njutning - i stället för socker använder vi SteviaSweet Crystal.
Näringsvärde per portion
279
kcal
1174
kj
6.5
Protein
18
Kolhydrater
20.5
Fett
81
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Frys 100 g mangopuré i portioner i en isbitsform 6 timmar innan efterrätterna ska tillagas eller dagen innan. Lägg kexen i en påse och krossa dem till smulor med en slev eller brödkavel.
- Blanda ihop yoghurt, färskost, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver i en skål. Blanda till en slät konsistens med en elvisp. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet och blanda ned i färskostblandningen. Tillsätt också vispgrädde. Vispa massan tills den blir något fluffig. Lägg ned i en spritspåse.
- Dela upp kexsmulorna i sex portionsglas. Tillsätt en isig mangopurékub i varje glas. Spritsa passionsmousse i glaset, så att mangokuben täcks helt. Placera glasen i kylskåp i ca en timme, så att den frysta mangopurén smälter något.
- Dela resten av passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt mangopuré och SteviaSweet Crystal. Blanda till en slät smet. Garnera ytan på moussen precis innan den serveras.
Ingredienser för 6 portioner
100 g | mangopuré |
100 g | Digestivekex fullkorn |
200 g | fettfri grekisk yoghurt |
200 g | okryddad färskost |
3 msk | SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk | vaniljpulver |
2 | passionsfrukter |
1 dl | vispgrädde (38 %) |
Servera med
3 | passionsfrukter |
50 g | mangopuré |
1 msk | SteviaSweet Crystal |