Passionsfrukt- och mangomousse sockerfri

15 Min.
279 kcal
SteviaSweet Crystal

Denna mousse med passionsfrukt och mango är en ljuvligt smältande njutning - i stället för socker använder vi SteviaSweet Crystal.

Näringsvärde per portion

279
kcal
1174
kj
6.5
Protein
18
Kolhydrater
20.5
Fett
81
Insparade kcal

Gör så här sockerfri

 

  1. Frys 100 g mangopuré i portioner i en isbitsform 6 timmar innan efterrätterna ska tillagas eller dagen innan. Lägg kexen i en påse och krossa dem till smulor med en slev eller brödkavel.
  2. Blanda ihop yoghurt, färskost, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver i en skål. Blanda till en slät konsistens med en elvisp. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet och blanda ned i färskostblandningen. Tillsätt också vispgrädde. Vispa massan tills den blir något fluffig. Lägg ned i en spritspåse.
  3. Dela upp kexsmulorna i sex portionsglas. Tillsätt en isig mangopurékub i varje glas. Spritsa passionsmousse i glaset, så att mangokuben täcks helt. Placera glasen i kylskåp i ca en timme, så att den frysta mangopurén smälter något.
  4. Dela resten av passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt mangopuré och SteviaSweet Crystal. Blanda till en slät smet. Garnera ytan på moussen precis innan den serveras.
Back

Ingredienser för 6 portioner

100 g mangopuré
100 g Digestivekex fullkorn
200 g fettfri grekisk yoghurt
200 g okryddad färskost
3 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk vaniljpulver
2 passionsfrukter
1 dl vispgrädde (38 %)

Servera med

3 passionsfrukter
50 g mangopuré
1 msk SteviaSweet Crystal
Back