Muffins med spenat och banan sockerfri
Härligt gröna, nyttiga och delikata muffins med spenat och banan: för en lyckad St. Patrick’s Day-fest. Eller helt utan anledning.
Näringsvärde per portion
118
kcal
496
kj
3.5
Protein
16.5
Kolhydrater
4.5
Fett
19
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Förvärm ugnen till 200 °C.
- Skölj spenaten och låt den rinna av.
- Tillsätt spenatblad, rapsolja, mjölk, banan, SteviaSweet Crystal och ägg i en mixer och mixa till en jämn smet.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Sikta sedan blandningen i spenatskummet och vänd ner den.
- Blanda bara tills du har fått en jämn smet.
- Placera hårda små muffinsformar med hög kant på en bakplåt.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen är färdiga.
Ingredienser för 15 små muffins
50 g | färsk spenat |
1/2 dl | rapsolja |
1 1/2 dl | mjölk |
1 | banan |
3/4 dl | SteviaSweet Crystal |
2 | ägg |
4 dl | vitt mjöl |
1/2 dl | potatismjöl |
2 tsk | bakpulver |
1/4 tsk | salt |