Muffins med spenat och banan sockerfri

50 g | färsk spenat |
1/2 dl | rapsolja |
1 1/2 dl | mjölk |
1 | banan |
3/4 dl | SteviaSweet Crystal |
2 | ägg |
4 dl | vitt mjöl |
1/2 dl | potatismjöl |
2 tsk | bakpulver |
1/4 tsk | salt |
- Förvärm ugnen till 200 °C.
- Skölj spenaten och låt den rinna av.
- Tillsätt spenatblad, rapsolja, mjölk, banan, SteviaSweet Crystal och ägg i en mixer och mixa till en jämn smet.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Sikta sedan blandningen i spenatskummet och vänd ner den.
- Blanda bara tills du har fått en jämn smet.
- Placera hårda små muffinsformar med hög kant på en bakplåt.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen är färdiga.
Näringsvärde per portion
118 | kcal |
496 | kJ |
3.5 | Protein i g |
16.5 | Kolhydrater i g |
4.5 | Fett i g |
19 | Insparade kcal |