Muffins med spenat och banan sockerfri

15 min.
118 kcal
SteviaSweet Crystal

Härligt gröna, nyttiga och delikata muffins med spenat och banan: för en lyckad St. Patrick’s Day-fest. Eller helt utan anledning.

Näringsvärde per portion

118
kcal
496
kj
3.5
Protein
16.5
Kolhydrater
4.5
Fett
19
Insparade kcal

 

  1. Förvärm ugnen till 200 °C.
  2. Skölj spenaten och låt den rinna av.
  3. Tillsätt spenatblad, rapsolja, mjölk, banan, SteviaSweet Crystal och ägg i en mixer och mixa till en jämn smet.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Sikta sedan blandningen i spenatskummet och vänd ner den.
  5. Blanda bara tills du har fått en jämn smet.
  6. Placera hårda små muffinsformar med hög kant på en bakplåt.
  7. Fördela smeten i formarna. Grädda i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen är färdiga.
Back

 

50 g färsk spenat
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl mjölk
1 banan
3/4 dl SteviaSweet Crystal
2 ägg
4 dl vitt mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Back