Matcha-chokladchipkakor

3 dl | mandelmjöl |
1/2 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | matcha-tepulver |
1/4 tsk | salt |
1 tsk | malen vanilj |
1/2 dl | SteviaSweet Lättströ |
1/2 dl | kokosolja |
1/2 dl | mandelmjölk |
1 | ägg |
50 g | mörk choklad (sockerfri) |
Värm ugnen till 175 °C.
Blanda mjöl, bakpulver, matcha och kryddor. Rör ihop. Hacka chokladen i mindre bitar.
Blanda i en annan skål smält kokosolja, SteviaSweet Lättströ, mandelmjölk och ägg. Häll vätskorna i de torra ingredienserna och rör till slät deg.
Dela degen i två delar och rulla till stänger. Skär degstängerna i åtta lika stora delar och rulla till bollar på en bakpappersklädd bakplåt. Platta till kakan och tryck in hackad choklad i varje kaka. Grädda i 10 – 12 minuter.
Näringsvärde per portion
115 | kcal |
483 | kJ |
3.5 | Protein i g |
3.5 | Kolhydrater i g |
10 | Fett i g |
NULL | Insparade kcal |